Lockers
BLOG -

Hoe personaliseer ik de beste lockers? | 2022

Smart lockers

Ontdek de nieuwe smart lockers van elockers.

Lockers inzetten die spullen opbergen naar een compleet nieuw niveau brengen.

Ben je op zoek naar lockers voor je kantoorpand, flexwerkplek, school, sportschool, poppodia of festivallocatie? Kies dan voor lockers die je de veiligheid van de spullen van je gasten, klanten of bezoekers garanderen. Een grote misvatting van het kopen van lockers is dat de lockers er altijd hetzelfde uitzien. Gelukkig is er heel veel mogelijk en kun je veel diverse aspecten van de lockers aanpassen naar je persoonlijke voorkeuren. Lees snel verder over hoe je je lockers kunt personaliseren! 

De uitstraling van de lockers is erg belangrijk. Of je nu tientallen of een paar honderd lockers nodig hebt, de lockers zullen een groot deel van je pand beslaan. Het is daarom van essentieel belang om de lockers aan te passen aan de uitstraling van de wanden, het interieur en het pand. Ga voor een echt maatwerk look-and-feel en personaliseer de lockers. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de kleur van de deur en romp, het type slot, onderstel en dak aan te passen. Kies voor lockers die niet alleen qua functionaliteit aansluiten bij de behoeften van je gebruikers, maar ook qua uitstraling. 

Kleur van deur en romp 


Een van de makkelijkste manieren om je lockers te personaliseren is door zelf de kleur te kiezen. Je kunt zowel de kleur van de deur als van de romp van de locker personaliseren. Kies uit een breed scala van kleuren en ga voor een kleur die aansluit bij de rest van het pand. Dat lockers alleen maar verkrijgbaar zijn in het grijs is een grote misvatting.
Organiseer je een festival of heb je een poppodium? Dan kan het verstandig zijn om bijvoorbeeld voor een opvallende kleur deurtjes te kiezen. Hierdoor blijven de lockers een herkenbaar punt voor bezoekers tot zelfs diep in de nacht. 

Verschillende soorten sloten


De lockers kun je ook personaliseren door zelf te kiezen voor het soort slot. Je hebt de keuze uit veel diverse soorten sloten. Kies voor het type slot dat aansluit bij de behoeften van de gebruiker en wat het beste werkt voor de locatie.

RFID slot


Een RFID slot is een soort slot dat je kunt openen met een kaart of een tag. Deze kun je gemakkelijk langs het slot swipen. Deze sloten zijn uitermate geschikt voor locaties waar hoge veiligheid van belang is. RFID-sloten kunnen online en offline werken.

Elektronisch slot


Een elektronisch slot is het soort slot dat ideaal is om te gebruiken bij bijvoorbeeld een poppodium of een festival. Met een elektronisch slot kun je je bezoekers op locatie binnen slechts 22 seconden een locker verhuren. Je kunt de lockers 48 uur van tevoren online beschikbaar stellen. Je kunt de verkoop bijhouden via je persoonlijke dashboard. Je gasten kunnen eenvoudig, snel en volledig zelfstandig een locker online huren. Zonder personeel of een bemande kiosk en zonder te moeten wachten op wisselgeld of sleutels kunnen bezoekers hun spullen veilig opbergen. Lange rijden zijn verleden tijd en een snelle doorloop is met elektronische sloten zeker mogelijk. 

Valgrendelslot


Een valgrendelslot wordt ook vaak gebruikt voor het afsluiten van een tuindeur of -hek. Deze sloten zijn namelijk erg sterk en bieden veel veiligheid. De naam valgrendel komt doordat deze sloten vaak verticaal geplaatst worden en hierdoor als het ware op slot vallen. Lockers met een valgrendelslot kunnen worden voorzien van een hangslot met een sleutel of een code. Ideaal voor garderobe lockers op een openbare plek, zoals een museum, bibliotheek of flexwerkplek!

Cilinderslot


Verder is het ook mogelijk om voor een cilinderslot te kiezen voor de lockers. Dit slot is robuust, stevig en erg veilig. Een cilinderslot is te bedienen met een sleutel die de gebruiker bijvoorbeeld bij een bemande kiosk kan ophalen. 

Mechanisch pincodeslot


Werk je liever niet met sleutels? Dan kan een mechanisch pincodeslot de ideale oplossing bieden. Mechanische pincodesloten kunnen door zowel vaste en wisselende gebruikers gebruikt worden. Een mechanisch pincodeslot is ideaal om te gebruiken in bijvoorbeeld een school, sportschool of hotel. De gebruiker kan namelijk zelf bepalen welke code hij of zij wil gebruiken en dit type slot biedt de gebruiker veel veiligheid.

Muntslot (teruggave en inname)


Een muntslot kun je zowel inzetten om geld te verdienen wat ook wel muntinname genoemd wordt, als inzetten om zeker te zijn dat je bezoekers de sleutel van de locker teruggeven bij vertrek, ook wel muntteruggave genoemd. Het is een eenvoudige manier om je gasten een veilige oplossing te bieden om hun kostbaarheden op te bergen. Daarnaast kun je zelf zo veel personeelskosten besparen. Laat je bezoekers op locatie cash gebruiken om de lockers te gebruiken. 

Smart lock V5 PRO


Ten slotte kun je ook kiezen voor een smart lock V5 PRO. Dit type slot biedt ongekend veel mogelijkheden voor diverse type bedrijven. Het smart lock werkt in combinatie met een platform. Je kunt zelf beslissen hoe je de smart lockers wilt inzetten, hierdoor zit je nooit meer vast aan één manier van werken. Zo kun je switchen tussen gratis en betaald gebruiken. Je kunt met of zonder een kiosk werken en je kunt de codes beschikbaar stellen via het platform. Het gebruik kun je nauwkeurig in de gaten houden via een handig dashboard. 

Onderstel


De lockers kun je verder ook personaliseren door het type onderstel te kiezen. Dit gaat voornamelijk om de uitstraling van de lockers. Lockers met een onderzoekbank is bijvoorbeeld ideaal voor een sportschool of openbaar zwembad. Je hebt de keuze uit vier verschillende onderstellen: 

  • Poten
  • Buisframe
  • Plint Bak /sokkel
  • Onderzetbank

Dak


De laatste mogelijkheid om de lockers te personaliseren is door te kiezen voor het type dak van de lockers. Je hebt de keuze uit de volgende twee soorten daken: 

  • Plat dak
  • Schuin dak

Weet je precies wat je wilt en hoeveel lockers je nodig hebt, neem dan vrijblijvend contact op met ons team.

Start met lockers op jouw locatie